Energielabel

Begin 2015 ontving u een voorlopig energielabel voor uw woning van de overheid. Dit voorlopige energielabel geeft een inschatting van de energiezuinigheid van uw woning. Het voorlopige energielabel kan u helpen om na te gaan welke maatregelen u kunt nemen om uw woning energiezuiniger en comfortabeler te maken. Met deze energiebesparing brengt u ook uw woonlasten omlaag.

Op de site van de Rijksoverheid wordt uitgelegd wat u kunt doen, wanneer u geen energielabel voor uw huis heeft: Hoe kom ik aan een energielabel voor mijn woning?

Voor het bepalen van het voorlopige energielabel van uw huis is gebruikgemaakt van enkele openbare gegevens, zoals het type en het bouwjaar van uw woning. Misschien is uw woning energiezuiniger dan het voorlopige energielabel aangeeft. Bijvoorbeeld omdat u uw huis energiezuiniger heeft gemaakt. Ook een minder gunstig energielabel is mogelijk. Welk definitief energielabel uw huis verdient, ontdekt u op www.energielabelvoorwoningen.nl.

Huis te koop of te huur?

Wilt u uw huis verkopen of verhuren? Dan is het voorlopige energielabel niet voldoende. Sinds 1 januari 2015 moet een woning bij de overdracht een definitief energielabel hebben. Verkoopt of verhuurt u een woning zonder definitief energielabel, dan kunt u een boete krijgen die kan oplopen tot € 400. U kunt het definitieve energielabel aanvragen op www.energielabelvoorwoningen.nl. Voor de registratie van uw definitieve energielabel betaalt u enkele tientallen euro’s
administratiekosten aan een onafhankelijk deskundige.

Isolatiesubsidies

De gemeente Harderwijk heeft meerdere subsidiemogelijkheden op het gebied van klimaat en energie. Vanuit het rijk en ministeries zijn er ook verschillende subsidiemogelijkheden. Op de pagina subsidies klimaat en energie vindt u een overzicht van de mogelijkheden.