Piet Dijkstra Prijs

Foto: Uitreiking Piet Dijkstra Prijs 2019 aan mevrouw Agnes Bartelse

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor de samenleving. De Piet Dijkstra Prijs wordt jaarlijks toegekend aan een inwoner van de gemeente Harderwijk, die zich vrijwillig inzet voor het welzijn van één of meer mede-inwoners. De prijs wordt uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 8 januari 2020. 

Voordragen kandidaat niet meer mogelijk

Het is niet meer mogelijk om kandidaten aan te melden voor de Piet Dijkstra prijs van 2020. Een jury beoordeelt de inzendingen. Bij het beoordelen wordt gelet op de bijzonderheid van de activiteit, de uitstraling van de verdiensten voor de gemeente Harderwijk en de voorbeeldfunctie naar anderen. Iedereen die kandidaten heeft aangemeld krijgt bericht of zij wel of niet in aanmerking komen voor het Jeugdlintje.  

Vanaf september volgend jaar start de zoektocht naar nieuwe kandidaten voor de Piet Dijkstra Prijs 2021. Wij zien uw aanmelding dan graag tegemoet!

Piet Dijkstra

Piet Dijkstra zag in dat de gemeente niet verantwoordelijk kan worden gesteld voor het welzijn van iedere inwoner. Dat is ieders verantwoordelijkheid en betekent vertrouwen op de eigen kracht van de samenleving. Hij was het grote voorbeeld voor goed burgerschap. De Piet Dijkstra Prijs is een initiatief uit de Harderwijker samenleving en wordt daarom ook door inwoners uit Harderwijk gekozen.