Wegen

De gemeente Harderwijk heeft ongeveer 2,1 miljoen vierkante meter aan openbare infrastructuur wegen en is verantwoordelijk voor het onderhoud. Hieronder vallen alle asfalt-, klinker- en onverharde wegen, pleinen, voetpaden en fietspaden maar ook rotondes, drempels, verkeerslichten, verkeersborden en -tekens en straatmeubilair zoals zitbanken en prullenbakken.

Het klein onderhoud en aanpassingen wordt door de eigen onderhoudsploegen gedaan. Voor grote en gespecialiseerde klussen worden aannemers ingeschakeld.

Groot en klein onderhoud aankomende jaren

Op de interactieve kaart vind u de grote en kleine onderhoudsprojecten van de aankomende jaren.

De projecten kunt u ook bekijken op de planningstekening (pdf, 2,4 MB).

Heeft u klachten over het onderhoud van de wegen of de kwaliteit van de gemeentelijke infrastructuur heeft, neem dan u contact op met snelherstel@harderwijk.nl of tel. 0341 411 333.

Commissie naamgeving

De commissie naamgeving is een adviescommissie voor het college. Zij adviseert over naamgeving van de openbare ruimte (wegen, viaducten en gebouwen). De vergaderingen zijn openbaar en de agenda wordt gepubliceerd in het huis-aan-huisblad 'Het Kontakt'.

De adviezen die de commissie geeft worden vaak overgenomen door het college. Dit mondt dan uit in een collegebesluit dat naar diverse officiële instanties wordt gezonden zoals kadaster, TPG en de belastingdienst. De TPG verbindt vervolgens aan het collegebesluit een nieuwe postcode.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Alle contactgegevens

Maak een afspraak

WOZ-waarde

Vraag uw WOZ-waarde op