Brandweer Harderwijk zoekt duikers

De brandweer in Harderwijk is op zoek naar nieuwe vrijwillige brandweerduikers. Belangstellenden hoeven nog niet perse al te kunnen duiken, de brandweer leidt geïnteresseerden graag op. De collega’s combineren hun dagelijks werk met het werk van duiker bij de brandweer. In geval van een melding komen zij naar de kazerne om uit te rukken en mensen in een noodsituatie te helpen. Om dit te kunnen blijven doen, zijn de collega’s op zoek naar versterking. Belangrijk is wel dat kandidaten maximaal 5-6 minuten van de kazerne wonen of werken.

Woont u niet in Harderwijk , maar werkt u er wel? Dan bent u ook van harte welkom om ons duikteam te komen versterken. Wil t u meer weten over een functie als duiker bij brandweer Harderwijk dan kunt u contact opnemen via brandweerpostharderwijk@vnog.nl. Eventueel is er ook gelegenheid een keer te komen kijken tijdens een oefenavond. Als duiker werkt u als vrijwilliger. Dit betekent dat u een vrijwilligersvergoeding ontvangt voor de uren dat u voor de brandweer aan het werk bent (training en uitrukken).

Belangrijke maatschappelijke uitdaging

Gelderland is een waterrijke provincie. Het komt geregeld voor dat bij een incident op het water een dringend beroep wordt gedaan op de brandweer. Als duiker kom jij in dergelijke gevallen razendsnel in actie, samen met uw collega’s van het duikteam. Of de pieper nu ’s nachts afgaat of op een zonnige zomerdag, u staat klaar om mensen in nood te redden.

Heeft u interesse en komt u door de selectieprocedure? Dan start u vrijwel direct met de opleiding tot brandweerduiker. Na deze duikopleiding kunt u, als u dat wil, de opleiding tot manschap volgen. In dat geval breiden uw taken zich uit en kunt u brandweercollega’s ook bijstaan in het bestrijden van branden en het verlenen van hulp bij ongevallen. Wilt u meer info? Mail naar brandweerpostharderwijk@vnog.nl of kijk op www.brandweerharderwijk.nl.