Drie leerlingen cum laude geslaagd voor verkeersexamen

Op dinsdag 20 april werden drie leerlingen van Harderwijker basisscholen door burgemeester Harm-Jan van Schaik en kinderburgemeester Daan Boersma in het zonnetje gezet. Zij waren cum laude geslaagd voor het verkeersexamen dit jaar.

Vorig jaar was er één leerling uit groep 8 die het theorie examen foutloos had afgerond Damaris Siepel van Leonardo maar toen was het niet mogelijk om het praktijkexamen aansluitend te organiseren. Dit jaar hebben Lieuwe de Jong uit groep 7 van De Rank en Thijmen Denekamp uit groep 7 van Het Startblok het theorie examen ook foutloos gemaakt. Van de 953 leerlingen van 21 basisscholen die hebben meegedaan is dat een knappe prestatie. Bij de huldiging was ook Wouter Groeneweg aanwezig. Hij is de coördinator van Veilig Verkeer Nederland afdeling Harderwijk.

In maart was de start van het examen en ook dat ging op afstand. Wethouder Jeroen de Jong die onder andere over het verkeer gaat in de gemeente Harderwijk gaf hiervoor het startsein. Bij de start van het examen werd een live-stream van het examen opgenomen en later uitgezonden op YouTube. Dinsdag konden de leerlingen van de andere scholen de huldigingen ook bekijken via het digibord.

Terug naar nieuwsoverzicht