Expositie 'Geboorte van Nederland'

Vanaf de zestiende eeuw is gestreden voor het vrije Nederland van nu en de waarden die daarbij horen. Vrijheid, verdraagzaamheid, verscheidenheid en verbondenheid zijn belangrijke waarden in ons land. Waarden die niet vanzelfsprekend zijn.

Met de expositie "Geboorte van Nederland" die van 2 augustus t/m 31 augustus 2022 in het Huis van de Stad in Harderwijk is te bezoeken, wordt de veelzijdige geschiedenis van het jaar 1572 bekender gemaakt bij het brede publiek. De gemeente Harderwijk hoopt ook bezoekers, jong en oud, bewust te maken van de strijd die vanaf 1572 is geleverd om het vrije Nederland van nu te zijn. En hopelijk is de expositie een mooie plek of aanleiding om het maatschappelijke gesprek te voeren over onze waarden van toen en nu. En de eigen rol en bijdrage hierin. 

Openingstijden

De expositie kan tijdens openingstijden van het Stadhuis bezocht worden. Op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur en op donderdag van 8.00 uur tot 20.30 uur. Meer informatie vind u op geboortevannederland.nl.