Gemeente Harderwijk ontwikkelt herbruikbare bekers voor festivals en evenementen

In onze gemeente worden door het jaar heen veel soorten evenementen en festivals georganiseerd. Daar zijn we enorm trots op! Dat zet onze gemeente op de kaart, stimuleert economische groei en zorgt voor saamhorigheid. Een nadeel van al deze evenementen is het afval dat het achterlaat. Wat als we dezelfde leuke dingen blijven organiseren, maar dan zonder (al te veel) afval?

Dat is waar we voor gaan. Om die reden hebben we samen met verschillende evenementenorganisatoren, Heerlijk Harderwijk en GreenCups twee unieke herbruikbare bekers ontwikkeld. De bekers kunnen vanaf nu door iedereen die een evenement in onze gemeente organiseert gebruikt worden.

Milieuvriendelijk alternatief

We vinden het belangrijk dat we vandaag het verschil maken voor de toekomst. Dat betekent dat we duurzame(re) keuzes maken waar dat kan. ‘Gewone’ plastic wegwerpbekertjes belanden op evenementen vaak als zwerfafval op de grond en kunnen niet goed gerecycled worden. Ze gaan na een evenement de afvalverbranding in. Daar gaan waardevolle grondstoffen mee verloren. Dat is met de herbruikbare drinkbekers, ook bekend als hardcups, verleden tijd.

Er zijn twee soorten hardcups ontwikkeld: 1 variant voor frisdrank/bier en 1 voor wijn. De bekers hebben een speciale, Harderwijkse opdruk.