Harderwijk laat provincie haar slagkracht en creativiteit in oplossingen zien

Vandaag brachten de commissaris van de Koning en gedeputeerden van de provincie Gelderland een werkbezoek aan de gemeente Harderwijk. Tijdens dit werkbezoek werd vooral gesproken over waar Harderwijk trots op is en tegen welke toekomstige uitdagingen zij aanloopt.  Uitdagingen die ook belangrijk zijn voor de provincie en waarin Harderwijk haar steun ook nodig heeft.

Harderwijk heeft veel kansen gecreƫerd en initiatief genomen de laatste jaren. Neem bijvoorbeeld het Waterfront, waar ook de succesvolle boulevard mede uit is voortgekomen. Dat maakt en houdt onze stad levendig en aantrekkelijk en zorgt ervoor dat onze ondernemers ook voldoende omzet blijven draaien.

We zijn innovatief in het bedenken van oplossingen voor (maatschappelijke) vraagstukken en nemen onze verantwoordelijkheid als het bijvoorbeeld gaat om de opvang van asielzoekers.

Diezelfde vooruitstrevendheid wil de gemeente bijvoorbeeld ook laten zien bij het aanpakken van de stikstofproblematiek en haar rol in de energietransitie, de druk op de woningmarkt, het verbeteren van de bereikbaarheid van Harderwijk per spoor of het vervullen van vacatures. Door steeds op een innovatieve manier te kijken naar hoe het anders en beter kan. Wij doen dat in eerste instantie voor onze eigen inwoners, maar we zien voor Harderwijk ook een belangrijke rol in de regio met regionale voorzieningen.