Het verbouwde Sportcomplex De Sypel is feestelijk geopend

Zaterdag 1 juni opende wethouder Marcel Companjen ‘stuiterend’ het verbouwde Sportcomplex De Sypel. In maart 2023 werd het vernieuwde zwembad in het sportcomplex al geopend. Op de oude plek van het wedstrijdbad is nu een nieuwe sporthal gebouwd. Daarmee is de hele verbouwing van het sportcomplex klaar. 

'Sporten vinden we belangrijk'

De nieuwe sporthal is gebouwd omdat er een tekort aan binnensportruimte voor de sportverenigingen was. Nu kunnen de sportverenigingen weer jaren vooruit. De sporthal wordt ook gebruikt voor het bewegingsonderwijs en door Landstede. Wethouder Sport, Marcel Companjen is trots op het vernieuwde sportcomplex. "Met de realisatie van Sypel III dragen we bij aan wat we als bestuur beloofd hebben op het gebied van sport: we zorgen voor voldoende en kwalitatief goede sportaccommodaties."

In de middag was het feest en was de sporthal open voor bezoekers. Er werden clinics en demonstraties gegeven door sportclubs, er was een springkussen en ijskar en kinderen konden meedoen met een karate-, korfbal, basketbal-, of badmintonles.