Honden in Harderwijk: deel opnieuw uw mening

Gemeente Harderwijk vindt dat iedereen, met en zonder hond, plezierig moet kunnen wonen in Harderwijk en Hierden. Zonder overlast van bijvoorbeeld van hondenpoep of loslopende honden.

Vragenlijst

Laat ons weten of u wel eens overlast ervaart. Vul de enquête in op het Online Stadsgesprek. Óók als u vorig jaar de enquête al heeft ingevuld en uw mening niet is veranderd. Dat helpt ons om zo goed mogelijk een beeld te krijgen van de huidige situatie.

Hondenbeleid in Harderwijk

Sinds november 2022 is er een nieuw hondenbeleid. In dit beleid is rekening gehouden met de ideeën en meningen van hondenbezitters en niet-hondenbezitters. In 2025 beoordelen we of het nieuwe beleid werkt. Wordt er dan voldoende opgeruimd? En zijn er minder klachten? Dan wordt de hondenbelasting mogelijk verlaagd of afgeschaft. Dit doen we onder andere op basis van meerdere enquêtes. Vorig jaar hebben we uw mening voor het eerst gevraagd. Dit is de tweede keer dat we de vragenlijst openstellen.

Regels voor hondenbezitters

In Harderwijk moeten hondenbezitters de poep van hun hond opruimen in de bebouwde kom. Alleen in losloopgebieden en hondenrennen mag de poep blijven liggen. Honden mogen loslopen in rennen en aangewezen losloopgebieden. Op alle andere plekken is de hond aangelijnd. Kijk voor meer informatie op de pagina Honden uitlaten.