Inwoners Harderwijk wippen bijna 92.000 kilo tegels

In de afgelopen zeven maanden hebben meer dan 2,8 miljoen tegels in Nederland ruimte voor groen. Dat zijn maar liefst 40 voetbalvelden. Dit is een nieuw record voor het NK Tegelwippen. Onder het motto: ‘tegels eruit, plantje erin’ zetten ook inwoners van Harderwijk zich in voor een fijnere leefomgeving en een meer klimaatbestendige toekomst. Tijdens het NK Tegelwippen konden inwoners gebruik maken van de tegeltaxi.

Winst voor gemeente Hattem

De zeven regiogemeenten van de Noord-Veluwe gingen met elkaar de strijd aan. Inwoners van alle regiogemeenten konden meedoen door tegels te wippen in hun tuin en te vervangen door groen. Met maar liefst 4.912 gewipte tegels ging gemeente Hattem er uiteindelijk met de winst vandoor. In Harderwijk haalde de tegeltaxi 91.880 kilo tegels op. 

NK Tegelwippen

Het doel van het NK Tegelwippen is om inwoners te stimuleren hun tuintegels te vervangen door planten, bomen of ander groen. Er zijn steeds vaker flinke regenbuien en lange perioden van droogte. Daardoor krijgen we te maken met wateroverlast en hittestress. Door (tuin)tegels te wippen en deze te vervangen door groen kan wateroverlast en hittestress worden tegen gegaan. Het NK Tegelwippen vindt ook in 2023 weer plaats.