Praat mee over het Waterfrontpark

Als de bouw van de Kop van de Stadswerven klaar is, gaan we aan de slag met de aanleg van het Waterfrontpark. Naar verwachting is dat eind 2026. Het park ligt op een unieke locatie, aan de rand van het Waterfront en het centrum van Harderwijk. Het moet een plek worden voor ontmoeten, ontspannen, bewegen en spelen. Hoe het park eruit gaat zien? Dat weten we nog niet. Daarbij roepen we de hulp in van onze inwoners.

Samen gaan we het park ontwerpen

Dat doen we in 2 fases. In fase 1 mogen alle inwoners van Harderwijk van 6 t/m 29 februari online meedenken via www.harderwijk.nl/waterfrontpark. Met de buurt gaan we graag persoonlijk in gesprek. Zij zijn uitgenodigd voor een participatiemarkt op woensdag 14 februari 2024. Zij kunnen aangeven wat hun wensen en ideeën voor het park zijn.

We verzamelen alle input en stellen kaders voor het ontwerp van het park

De kaders leggen we voor aan de gemeenteraad. Daarna start fase 2 en gaan we met de buurt en de architect ontwerpen. Waarbij we speciale aandacht hebben voor de kinderen in het Waterfront. Waarom? Door ideeën samen te brengen in het ontwerp, wordt het Waterfrontpark van ons allemaal. We hopen dat iedereen straks met plezier naar het park gaat en zich er thuis voelt.

De aanleg van het park lijkt nog ver weg

Maar dit jaar starten we al met het bouwrijp maken (het ondergronds aanleggen van kabels en leidingen). Daarom willen we nu van inwoners weten wat hun wensen zijn. Zo zorgen we ervoor dat ondergronds alles gelijk goed wordt aangelegd. En we het park kunnen inrichten naar het ontwerp dat samen met de buurt wordt gemaakt.