Start expositie ‘Out en Proud op de Veluwe’ tijdens Coming Out dag

Een bijzonder kleurrijke Coming Out dag in Harderwijk op zondag 11 oktober. Village People presenteerde de expositie Out en proud op de Veluwe, in samenwerking met Roze 50-plus en de gemeente Harderwijk. De expositie kunt u nog tot en met 1 november elke zaterdag en zondag van 14.00-17.00 uur in de Mess in Harderwijk bekijken.

Boekje met verhalen

Bij de expositie hoort een boekje met daarin alle verhalen over de coming out van de deelnemers. Dit boekje is gratis verkrijgbaar, dankzij de bijdragen van Roze 50-plus en de gemeente Harderwijk. Daarmee krijgen de LHBTI’ers op de Veluwe een gezicht. "Met bijzondere en soms ontroerende verhalen," aldus regenboogwethouder (zoals hij zichzelf noemt) en loco-burgemeester van Harderwijk, Gert Jan van Noort. 

Opening expositie

De wethouder verzorgde de feestelijke, officiële opening van de expositie. Hij vertelde onder de indruk te zijn van de verhalen van de LHBTI’ers over hun coming out. “Als stad kunnen wij hiermee prachtig laten zien dat wij regenboogstad zijn. We zijn een inclusieve stad en vooral door initiatieven als Village People kunnen we ook laten zien dat we regenboogstad zijn. Maar ook met Roze 50-plus als partner en de Mess als samenwerkingsverband. Het is prachtig dat we ‘Out en Proud op de Veluwe’ hier kunnen en mogen exposeren en presenteren. Wat straks blijft, is het boekje met portretten en verhalen, dat op mij veel indruk maakte. De verhalen van mensen die worstelen met hun coming out, de een meer dan de ander. Maar wat ik ook las, en wat mij heel goed deed, is dat men trots is op wie men is. Dat vind ik heel mooi! Mensen zijn ook blij dat ze in hun stad, Harderwijk, mogen en kunnen zijn wie ze zijn.”

Trots op de expositie

"Ook wij zijn heel trots op alle geëxposeerden," zegt Mariëtte Raap, namens het organiserende Village People. "Het is geweldig dat zij zich zo, op deze manier durven te laten zien. Dankzij de ruim opgezette expositie en de regenboogmondkapjes kon iedereen corona-proof de foto’s bekijken. We kijken terug op een bijzonder geslaagde dag, waarop we in uiteindelijk 3 shifts toch alle bezoekers konden ontvangen die vandaag de opening wilden meemaken. Natuurlijk waren bijna alle gefotografeerde mensen er, maar ik heb ook heel veel nieuwe gezichten gezien. Het is prachtig om te zien dat er een brede belangstelling was en is, van LHBTI’ers tot niet-LHBTI’ers, jong en oud."

Terug naar nieuwsoverzicht