Start fietsverlichtingscampagne ‘AAN in het donker!’

Fietsverlichtingscampagne

Op maandag 16 november gaf wethouder Jeroen de Jong het startsein voor de fietsverlichtingscampage ‘AAN in het donker!’. “Onze gemeente levert graag een positieve bijdrage aan bewustwording van goede fietsverlichting, zeker bij jongeren”, aldus wethouder Jeroen de Jong.

Het campagneteam van ‘AAN in het donker!’ is actief op maandag 16 november van 17.00 – 20.00 bij Sportcomplex Sypel.  Goede fietsverlichting is belangrijk en vaste verlichting is de norm. Maar als die even niet werkt, deelt het team gratis oplaadbare fietslampjes met USB-kabeltje uit aan fietsers. Jongeren die wel met verlichting fietsen, maken kans op een van de bioscoopbonnen.

Bijna iedereen weet dat fietsen met licht een stuk veiliger is dan zonder. Uit onderzoek blijkt dat het risico voor fietsers om in het donker slachtoffer te worden van een ongeval met zeker 20% afneemt bij goed werkende fietsverlichting.

Bureau Kragten, S.M.I.L.E Promotions en SHIFT gedragsverandering voeren de campagne uit in opdracht van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland. Tijdens de actie werden de RIVM-richtlijnen en kabinetsmaatregelen in acht genomen.

Terug naar nieuwsoverzicht