Subsidie voor woningen Nieuw Weiburg

Gemeente Harderwijk ontvangt woningbouwimpuls subsidie (WBI) van het ministerie van Binnenlandse Zaken en provincie Gelderland. Deze subsidie is voor het woningbouwproject Nieuw Weiburg. Het is bedoeld om meer en sneller (betaalbare) woningen te bouwen.

Er komen meer betaalbare woningen

Wethouder Enklaar is blij met de gekregen subsidie. “Met de subsidie kunnen we in Nieuw Weiburg woningen bouwen voor starters. En voor mensen met een laag inkomen of middeninkomen. Hier hebben we in de stad echt behoefte aan. De woningen leveren een grote bijdrage aan onze woningbouwopgave: het bouwen van 5.500 woningen tot 2030.”

We gaan nu verder met de plannen voor het gebied

Nieuw Weiburg ligt ten noordwesten van het station. We willen het vroegere bedrijventerrein inrichten tot een nieuw, levendig deel van de stad. Een plek waar ruimte is voor wonen. Maar ook in bescheiden mate voor kantoren, onderwijs, zorg en maatschappelijke functies. Dat doen we niet alleen, maar met de omgeving en andere belanghebbenden. Binnenkort gaan we verder met het participatietraject. Belanghebbenden krijgen hiervoor een uitnodiging.