Tegeltaxi Harderwijk haalt tuintegels gratis op

Vervang uw tuintegels door groen en reserveer de gratis tegeltaxi! Uw oude tegels worden op de volgende 6 momenten dit jaar gratis aan huis afgehaald:

  • maandag 8 april
  • maandag 13 mei  
  • maandag 17 juni
  • maandag 26 augustus
  • maandag 23 september
  • maandag 4 november

Reserveer de tegeltaxi

Wilt u gebruikmaken van de tegeltaxi? Reserveer dan een plekje. 

Aanmelden tegeltaxi

Door tegels te vervangen door planten zorgt u voor een prettige en gezondere leefomgeving. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor insecten, vogels en egels. Een groene tuin is tijdens hittegolven veel koeler. Én een slim ingerichte groene tuin, is veel makkelijker te onthouden. Uit onderzoek blijkt dat een groenere leefomgeving ook een positief effect heeft op onze mentale gezondheid. Vervang dus uw (tuin)tegels door groen!

Subsidie voor uw tuin

Met groene maatregelen in uw tuin blijft uw tuin bij hoge temperaturen koeler en voorkomt u wateroverlast na een flinke hoosbui. Zo bereidt u uw tuin voor op de veranderingen in het klimaat. Voor deze en andere groene maatregelen kunt u subsidie aanvragen via de Stimuleringsregeling. Kijk voor meer informatie, de hoogte van de subsidies en het aanvragen ervan op regionaalenergieloket.nl/harderwijk/stimuleringsregeling.

NK Tegelwippen

De tegeltaxi is onderdeel van het NK Tegelwippen. Het NK is van 21 maart tot 31 oktober 2024. Tijdens deze landelijke wedstrijd gaan 150 gemeenten de strijd aan om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Er zijn zes ophaalmomenten in Harderwijk en Hierden in de periode tot en met 4 november. Ga voor meer informatie over het NK Tegelwippen en (de voorwaarden voor) de tegeltaxi naar www.duurzaaminharderwijk.nl/tegelwippen.