Toekomststoel vraagt aandacht voor volgende generatie(s)

Kent u de Toekomststoel van Harderwijk al? De stoel vraagt symbolisch aandacht voor de belangen van toekomstige generaties tijdens belangrijke vergaderingen. De stoel neemt zijn plaats in aan tafel bij beslissingen van maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en de gemeente Harderwijk zelf.

Geef de volgende generatie een stem

De Toekomststoel herinnert deelnemers er aan dat beslissingen van vandaag, gevolgen hebben voor de toekomst van onze kinderen. Zij zijn niet betrokken bij de beslissingen die we nemen, maar krijgen er vaak wel mee te maken. De stoel moedigt dus een langetermijnvisie aan. Juist ook in tijden van financiƫle en maatschappelijke uitdagingen.

Zet de toekomststoel bij u aan tafel

Als gemeente willen we het goede voorbeeld geven. Daarom heeft de Toekomststoel zijn thuishaven in de raadzaal in het Huis van de Stad. Maar de stoel komt graag bij u langs! Zodat we allemaal de volgende generatie in het oog houden. Geef de Toekomststoel dus vooral ook een plek aan uw vergadertafel. Breng hem mee naar evenementen of bijeenkomsten waar zijn boodschap gehoord moet worden.