Uitleg reizen per openbaar vervoer via internet mogelijk

Ambassadeurs in het openbaar vervoer geven via internet uitleg over reizen met het openbaar vervoer. OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers, senior en ervaren OV-gebruikers , die andere senioren wegwijs maken in het openbaar vervoer.

In een klein groepje legt een OV-ambassadeur u stapsgewijs uit hoe u een OV-chipkaart kunt aanvragen en gebruiken in het openbaar vervoer. Voor het deelnemen aan deze bijeenkomst heeft u een telefoon, tablet of computer nodig met camera en microfoon. Bij een eventueel proefreisje betaalt u uw eigen reiskosten. De OV-ambassadeurs helpen u graag op weg!

U kunt gratis deelnemen. Aanmelden kan via een e-mail naar ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl of tel. (038) 45 40 130. U ontvangt van de ov-ambassadeurs een inlogcode. Weet u niet precies hoe het werkt? Dan helpen we u graag telefonisch op weg. Na deze bijeenkomst is er de mogelijkheid om een afspraak te maken met de OV-ambassadeur voor uitleg op het station en het maken van een proefreisje onder begeleiding.

De provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar - speciaal voor senioren -  activiteiten organiseren in de diverse gemeenten. Meer informatie: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur.

Terug naar nieuwsoverzicht