Werkzaamheden N303 tussen Ermelo en Harderwijk

In opdracht van Provincie Gelderland start aannemerscombinatie Hoornstra Infrabouw/Boskalis met werkzaamheden aan de N303 tussen Ermelo en Harderwijk. De werkzaamheden beginnen dinsdag 23 augustus bij de rotonde Jacob Catslaan tot rotonde Fazantlaan/Prins Hendriklaan in Ermelo. Het werk wordt in fases uitgevoerd tot half juni 2023.

Bereikbaarheid

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren wordt het verkeer van 22 augustus 2022 tot begin november 2022 omgeleid via de N796 – N302 – Ceintuurbaan. Deze route wordt aangegeven met gele borden langs de weg.

(Brom)fietsers

(Brom)fietsers kunnen het fietspad aan minimaal één kant blijven gebruiken. In sommige fasen wordt het fietspad in beide richtingen gebruikt. 

Aanwonenden en bedrijven

Bewoners en bedrijven langs het werkvak krijgen een ontheffing in de brievenbus die u duidelijk zichtbaar achter de voorruit kunnen plaatsen. Hiermee kunt u de afzetting passeren wanneer zij deze aan de verkeersregelaars bij het hek laten zien. Soms zijn delen van de N303 ook mét ontheffing niet toegankelijk. U wordt hier op tijd over geïnformeerd.

Om werkverkeer en aanwonenden te scheiden, is er gekozen voor eenrichtingsverkeer tijdens de uitvoering van de werkzaamheden. Zo kunt u uw woning maar vanaf één kant bereiken. Op de achterkant van de ontheffing vindt u de rijrichting per periode.

Heeft u een bedrijf langs het werkvak? Informeer dan uw klanten en leveranciers over de beperkte bereikbaarheid. 

Busroutes

De bus rijdt tijdens de werkzaamheden een andere route. De aangepaste busroutes vindt u op de website van rrreis.nl.

Hulpdiensten

De hulpdiensten zijn op de hoogte van onze werkzaamheden. Bij spoed kunnen politie, ambulance of brandweer altijd door het werkvak en/of fietspad.

Volg het project met de BouwApp

U kunt het project volgen in de BouwApp. Deze app is te downloaden via de App-Store (Apple) of Google Play (overige smartphones). Na het downloaden klikt u op het project ’N303 Ermelo - Harderwijk’. Als u links bovenaan de pagina klikt op de knop ’Volgen’, wordt u automatisch op de hoogte gehouden van de planning en werkzaamheden. Ook kunt u via de app contact opnemen met het projectteam. Heeft u geen smartphone? Bekijk het project dan via debouw.app.

Fasering werkzaamheden

Werkzaamheden 2022

De werkzaamheden aan de N303 starten in de gemeente Ermelo en eindigen dit jaar op de rotonde Burgemeester van Boeijenplein in Harderwijk. Het project bestaat in 2022 uit zes fasen:

Fase Periode Locatie
1 dinsdag 23 augustus 2022 t/m vrijdag 2 september Werkvak Rotonde Jacob Catslaan tot rotonde Fazantlaan / Prins Hendriklaan
2 vrijdag 2 september 20:00 uur t/m zaterdag 3 september 23:00 uur Weekendafsluiting rotonde Fazantlaan / Prins Hendriklaan
3 maandag 5 september t/m vrijdag 30 september Werkvak rotonde Prins Hendriklaan / Fazantlaan - Eendenparkweg / Lokhorstweg
4 vrijdag 30 september 20:00 uur t/m zaterdag 1 oktober 23:00 uur Weekendafsluiting rotonde Eendenparkweg / Lokhorstweg
5 maandag 3 oktober t/m vrijdag 28 oktober Werkvak rotonde Eendenparkweg / Lokhorstweg tot inrit Parelhoenhof
6 maandag 31 oktober t/m vrijdag 4 november Rotonde Burgemeester van Boeijenplein

Werkzaamheden 2023

In 2023 worden er werkzaamheden uitgevoerd tussen het Slingerbos en de rotonde Burgemeester van Boeijenplein. Tijdens deze werkzaamheden zijn verschillende delen van het Slingerbos en de toe- en afritten van de A28 afgesloten. Hier komt later meer informatie over. De werkzaamheden in 2023 zijn verdeeld in twee opvolgende fasen:

Fase Periode Locatie
7 maandag 6 maart 2023 t/m vrijdag 24 maart 2023 Slingerbos
8 maandag 27 maart 2023 t/m vrijdag 2 juni 2023 Tussen Slingerbos en rotonde Burgemeester van Boeijenplein