Hulp bieden

Op dit moment werkt gemeente Harderwijk met verschillende organisaties samen om zo goed mogelijk hulp te kunnen bieden. Wilt u ook helpen? Dat kan op onderstaande manieren.

Als gemeente Harderwijk kunnen wij geen giften aannemen voor vluchtelingen uit Oekraïne. Wilt u op een andere manier helpen? E-mail dan naar oekraine@harderwijk.nl.

Aanmelden als vrijwilliger

Neem hiervoor contact op met Stichting Present Harderwijk via info@presentharderwijk.nl.

Aanbieden kleding

Kleding kunt u afgeven bij het Leger des Heils Harderwijk. Neem hiervoor vooraf contact op via 0341 426 557 of zininharderwijk@legerdesheils.nl.

Aanbieden overige goederen

Goederen kunt u afgeven bij Kringloopwarenhuis Het Goed. Neem hiervoor vooraf contact op via 0341 274 480 of via het contactformulier

De organisaties in Harderwijk werken nauw samen met de opvanglocaties en leveren de benodigde spullen. Hulp bieden is maatwerk; regelmatig wijzigt de lijst met gevraagde goederen. De organisaties sorteren alle gedoneerde spullen en leveren de gevraagde spullen als deze beschikbaar zijn. Als er alsnog teveel spullen zijn, dan wordt een deel van de gedoneerde spullen ook in het kringloopwarenhuis verkocht.

Ik heb Oekraïners in huis

Als gemeente vinden we het hartverwarmend dat mensen in onze gemeente bereid zijn hun huis en hart open te stellen voor vluchtelingen. Of het nu bij u thuis is, in een vakantiehuisje of op een andere locatie, heel hartelijk dank hiervoor!

We vragen u, samen met uw Oekraïense gast waar u onderdak aan verleent, zich te melden bij de receptie in de Stadswinkel en zich te laten registreren in de Basisregistratie Personen (BRP). Zo weten we welke vluchtelingen in onze gemeente zijn en kunnen we hen zo goed mogelijk helpen met bijvoorbeeld medische zorg.

Een afspraak maken voor registratie in de BRP kan via telefoonnummer 0341 411 911.

Meer informatie over registratie in de BRP vindt u op de website van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens.

Ik wil stoppen met opvang bij mij thuis

Allereerst hartelijk dank dat u thuis vluchtelingen heeft opgevangen. Als dat niet meer kan, dan kunt u dit per mail aangeven bij Sylvia van Itegem via oekraine@harderwijk.nl. Zij zorgt ervoor dat het regionaal coördinatiecentrum op de hoogte wordt gebracht. Deze instantie zoekt naar een nieuwe opvanglocatie. Waar dat is hangt af van beschikbare opvangplekken binnen onze regio.

Ik wil naar een andere opvangplek

Vindt u het niet meer prettig verblijven bij uw gastgezin? Dan kunt u dit per mail aangeven bij Sylvia van Itegem via oekraine@harderwijk.nl. Zij zorgt ervoor dat het regionaal coördinatiecentrum op de hoogte wordt gebracht. Deze instantie zoekt naar een nieuwe opvanglocatie. Waar dat is hangt af van beschikbare opvangplekken binnen onze regio.