Lorentz III

Ondernemen doe je in Harderwijk

Lorentz III is een strategisch gelegen bedrijventerrein tussen Amersfoort en Zwolle en ligt langs de A28 en de N302.

Het bedrijventerrein heeft een bruto oppervlakte van bijna 70 ha. Er is 50 hectare grond uit te geven in drie fasen. De eerste fase is bouwrijp en ongeveer 20 hectare groot. Het bedrijventerrein is bij uitstek geschikt voor bedrijven die veel grondoppervlak nodig hebben.

De gemeente Harderwijk biedt ruimte aan een breed scala van bedrijvigheid op flexibel in te delen kavels, variërend van 3.000 m² tot enkele hectares. Afhankelijk van de vraag komen in de volgende fases mogelijk kleinere kavels.

Het terrein is ontwikkeld voor reguliere bedrijvigheid. Middelgrote en grote bedrijven uit de sectoren industrie, bouw, infra, transport en distributie en groothandel kunnen hier een plek vinden. Milieucategorieën 3 tot en met 5 zijn toegestaan.

Op Lorentz III zal een glasvezelnetwerk worden aangelegd. Naast een lage storingsgevoeligheid heeft dit netwerk een hoge capaciteit.

Lorentz beschikt langs de waterranden ook nog over een fraai wandelgebied waar velen gebruik van maken tijdens de lunchpauze.

3D impressie

Economische top 10

In het jaarlijks onderzoek van Elsevier naar ‘De beste gemeente van Nederland’ behaalde Harderwijk de tweede plaats onder de Gelderse gemeenten. Binnen Nederland haalde Harderwijk een eervolle 13e plek (bron: Elsevier 2010)

Ligging en bereikbaarheid

Uitstekend bereikbaar via A-28 en de N302

  • Vliegveld Lelystad 20 km (15 min)
  • Schiphol 88 km (57 min)
  • Amsterdam 77 km (55 min)
  • Utrecht 56 km (41 min)
  • Den Haag 120 km (78 min)
  • Zwolle 46 km (30 min)

Bestemmingsplan

Bestemmingsplan Lorentz-Oost.

Keurmerk Veilig Ondernemen

Bedrijventerrein Lorentz III is in het bezit van het Keurmerk Veilig Ondernemen.

Contactpersonen

Sjak de Boer
s.deboer@harderwijk.nl
0341 411 911

Jos Disselhorst

Jos Disselhorst
Accountmanager
j.disselhorst@harderwijk.nl