225 bomen geplant tijdens boomfeestdag Harderwijk 2018 (14-03-2018)

Ter gelegenheid van boomfeestdag 2018, hebben 225 leerlingen van 9 basisscholen ieder een boom geplant op een open plek in het Strokelbos. Dat gebeurde in aanwezigheid van Burgemeester Harm-Jan van Schaik en Wethouder Jeroen de Jong. De popschool zorgde voor de muzikale omlijsting. Na het planten van de bomen maakten de kinderen met materialen uit de natuur een woudreus en deden mee aan een natuurspeurtocht.

Naast de organisatie van de boomfeestdag heeft de gemeente samen met De Hortus, Centrum voor Natuur en Milieu, voor de groepen 6,7 en 8 een lespakket en buitenactiviteiten ontwikkeld met als doel zoveel mogelijk leerlingen enthousiast maken voor de natuur. Wethouder Jeroen de Jong onderstreept het belang hiervan: “Het is belangrijk dat kinderen al jong kennismaken met de natuur: Het meedoen aan de boomfeestdag levert een waardevolle jeugdherinnering op en maakt kinderen bewust van de waarde van bomen voor de leefomgeving.”

De gemeente Harderwijk heeft vorig jaar een intentieverklaring ondertekend om er als gemeente voor te zorgen dat ieder kind een boom plant in zijn jeugd. Dat is nu ook de ondertitel van de boomfeestdag: Ieder kind een boom.

In totaal nemen 600 leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 op een of andere manier deel aan een activiteit in het kader van de boomfeestdag 2018. De bedoeling is dat de komende jaren de boomfeestdag in Harderwijk op dezelfde grootschalige manier wordt aangepakt en uiteindelijk alle leerlingen van groep 8 tijdens de jaarlijkse boomfeestdag een boom planten.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Alle contactgegevens