Bezoekers welkom in vernieuwde Stadswinkel in stadhuis van Harderwijk(10-04-2017)

De nieuwe balie

Vanaf vandaag (maandag 10 april) bent u van harte welkom in de vernieuwde Stadswinkel in het stadhuis van Harderwijk. Op haar vertrouwde plek, maar volledig gerenoveerd. In de publiekshal op de begane grond is een aantrekkelijke en uitnodigende ‘plaza’ gecreëerd. Een centraal ontmoetingspunt waar diverse functies samenkomen. Er zijn balies en spreekcorners voor de gemeentelijke dienstverlening. Aan een grote tafel kan een fair trade kopje koffie of thee worden genuttigd en de krant worden gelezen. In de plaza is gratis WiFi en met een mobiele device kan door bezoekers even ‘aangeland’ worden. Bijvoorbeeld in het werkcafé. Op verschillende plekken in de plaza is er ruimte voor tentoonstelling door onder andere het Stadsmuseum.

Renovatie nog in volle gang

De linkervleugel van het stadhuis, met op de begane grond de plaza, is al in gebruik genomen. Toch is de renovatie van het stadhuis nog in volle gang. De volledige renovatie wordt in juli 2017 opgeleverd. Er wordt in de plaza nog gewerkt aan een selfservice balie en een klantgeleidingssysteem. Voor dienstverlening van het Sociaal Domein (waaronder Wmo) kunt u nu nog terecht aan de Wethouder Jansenlaan 1 en wordt na juli gehuisvest in het vernieuwde stadhuis. Achterin de plaza komt de bibliotheek die nu gevestigd is aan de Academiestraat. Naar verwachting gaat de bibliotheek in september open voor bezoekers.

Open en transparant voor verbinding

Het stadhuis wordt getransformeerd van een gesloten donker gebouw naar een open en transparante omgeving. Waar begrippen als participatie, samenwerking en netwerken centraal staan. Het stadhuis is het huis van inwoners, ondernemers, instellingen, verenigingen en medewerkers. Het huis van ons allemaal! De renovatie van het stadhuis moet bijdragen aan betere dienstverlening en verbinding met de samenleving. Ook worden er Arbo-technische verbeteringen gedaan, zoals de verbetering van de luchtvochtigheid en ventilatie. Daarnaast willen we als gemeente een moderne en eigentijdse bedrijfsvoering neerzetten. Door de aanpassingen wordt de ruimte in het stadhuis effectiever gebruikt, waardoor er ruimte beschikbaar komt om te verhuren aan maatschappelijke partners. Er worden energiebesparende maatregelen getroffen, waardoor het stadhuis duurzamer wordt en gebruikskosten worden verlaagd. Naar verwachting is in juli 2017 de renovatie gereed.

De renovatie in beeld

Frits Sparnaaij en Johan Ramon van TV Harderwijk hebben op 5 april 2017 opnames gemaakt van de renovatie van het stadhuis. De beelden kunt u ook bekijken via www.harderwijk.nl/renovatiestadhuis.

Vraag of Contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Alle contactgegevens