Bezorging stempassen Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen (20-02-2019)

Op woensdag 20 maart zijn de Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen. U heeft een stempas én een identiteitsbewijs nodig om te kunnen stemmen. De stempassen worden vanaf 25 februari bezorgd. Vanaf 18 maart ontvangt u ook de kandidatenlijsten.

Heeft u na donderdag 7 maart geen stempas, dan kunt u uiterlijk 15 maart een verzoek voor een vervangende stempas aanvragen. Dat kan per mail via burgerzaken@harderwijk.nl of telefonisch via 0341 411 911. In de Stadswinkel kunt u persoonlijk aan de balie tot 19 maart 12.00 uur terecht.

Stemmen in een andere gemeente

Als u voor de Provinciale Staten en/of de Waterschapsverkiezingen in een andere gemeente wilt stemmen, dan heeft u een kiezerspas nodig. Met een kiezerspas kunt u stemmen in elk willekeurig stembureau binnen de provincie Gelderland of elk willekeurig stembureau binnen de grens van het waterschap. Let op: de grenzen van de provincie zijn niet gelijk aan de grenzen van het waterschap. Op www.waterschappen.nl kunt u zien welke plaatsen onder welke waterschap vallen.  Dit geldt ook voor het machtigen van een andere kiezer om te stemmen (volmacht). Meer informatie over het aanvragen van een kiezerspas of een volmacht is te vinden op de pagina Verkiezingen.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden