Bijzonder boek over oude stadhuis op de Markt in de maak! (07-03-2018)

In het kader van de renovatie van het oude stadhuis op de Markt wordt er een bijzonder boek uitgegeven. Daarin wordt ingegaan op de specifieke kenmerken van het gebouw en het renovatieproces en komen verhalen van voormalige en toekomstige gebruikers van het pand aan bod. Het boek over het oude stadhuis wordt een memorabel werk over één van de markante panden uit de geschiedenis van de stad.

Redactie en verkoop

De redactie is in handen van Liek Mulder en Jos Kunne is de schrijver van het boek. De vormgeving en fotografie is in handen van Ton Pors. Het boek wordt uitgegeven door Wedding Drukkerij.

Er komt  een gelimiteerd aantal luxe edities, waarop vooraf ingetekend kan worden. Die intekening start binnenkort. Verder zal er ook een goedkopere editie beschikbaar komen. Over de aanschafprijzen volgt nadere informatie via de website.

Cultureel erfgoed

Met de renovatie en restauratie van het oude stadhuis wordt het cultureel erfgoed van Harderwijk versterkt. In het pand behoort de unieke raadzaal met goudleer beklede wanden tot de toonaangevende interieurs van Nederland. Die wanden worden net als de diverse schilderijen gerenoveerd. Verder wordt in het monumentale pand na de renovatie de sfeer van het verleden  gecombineerd met hedendaagse culturele en representatieve activiteiten in het centrum van de stad. De renovatie en restauratie is gericht op verduurzaming vastgoed, minder energieverbruik, maar ook op meer toerisme en recreatie door versterking van het Hanzeprofiel.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Alle contactgegevens