Buurtteam Dichterskwartier (23-10-2018)

Onder het motto ‘Harderwijk zijn wij samen’ werkt de gemeente met haar inwoners graag samen aan een prettige leefomgeving in Harderwijk en Hierden. Een mooi voorbeeld is het Dichterskwartier, het stuk waar de Californiafabriek vroeger stond. Het Buurtteam van het Dichterskwartier zet zich al sinds het begin van deze buurt in voor de wijk. Met name worden er activiteiten georganiseerd waarbij ontmoeting, elkaar leren kennen en gezelligheid centraal staan. Hierbij wordt het Buurtteam waar nodig ondersteund door ZorgDat, en de wijkmanager van de Gemeente.

Jubileumjaar

Jaarlijks levert het Buurtteam via de wijkmanager een activiteitenplan met bijbehorende begroting in om de activiteiten te steunen en/of uit te voeren. In 2018 bestaat het Dichterskwartier 10 jaar, en heeft het Buurtteam met de wijkmanager overlegd over een activiteit voor het jubileumjaar. Op zaterdag 29 september werden alle wijkbewoners verwacht bij Veluvia, er kwamen er maar liefst 108. Jong, wat ouder en nog wat ouder. Gezinnen maar ook alleenstaanden. Na ontvangst bij Veluvia met koffie en gebak werden de buurtbewoners rondgevaren langs de boulevard, over het Wolderwijk naar het Waterfront. Een deskundige gids van de gemeente vertelde over het Waterfront. Alle buurtbewoners waren bij terugkomst enthousiast, en keken terug op een zeer geslaagde middag. Natuurlijk hielp het mooie weer daar erg aan mee.

Harderwijk zijn wij Samen

Het is belangrijk is dat inwoners prettig en veilig wonen in hun wijk of buurt. Een aangename leefomgeving maken we met elkaar. Als mensen elkaar beter kennen, kijken zij ook meer naar elkaar om. Wijkbewoners hebben zelf het beste zicht op wat er speelt in de eigen wijk.

Hebt u goede ideeën, ziet u kansen, ervaart u knelpunten in uw wijk? Of wilt u zich inzetten voor uw wijk? Neem dan contact op met uw wijkmanager via www.harderwijk.nl/wijkmanagers. Harderwijk zijn wij Samen!

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden