Camera zorgt voor minder identiteitsfraude (27-03-2019)

Wanneer u vanaf vandaag in de Stadswinkel Harderwijk aan de balie een aanvraag indient voor een (nieuw) rijbewijs, paspoort of identiteitskaart, wordt u gevraagd om even in de camera te kijken. Wij maken geen foto van u, maar we voeren een automatische gezichtsherkenning uit. Deze extra controle is nodig omdat er steeds meer vormen van identiteitsfraude voorkomen die met het menselijk oog niet meer te herkennen zijn.

Met een camera voeren wij een extra controle uit om er voor te zorgen dat je een geldig document meekrijgt. Het document voldoet zo aan alle biometrische eisen die aan een identiteitsbewijs of rijbewijs worden gesteld. biometrische gegevens zijn biologische kenmerken van een persoon. Hierbij kan u denken aan de vorm van het gezicht, een irisscan of een vingerafdruk.

Sneller en veiliger

Met de automatische gezichtsherkenning controle zorgen wij ervoor dat een aanvraag sneller kan worden afgehandeld; controlevragen zijn niet meer nodig. En heel belangrijk: identiteitsfraude en misbruik van identiteit kunnen we nog beter voorkomen.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden