Commissaris Cornielje op bezoek in Harderwijk (13-12-2018)

Vanmiddag bracht de Commissaris van de Koning, Clemens Cornielje, een bezoek aan Harderwijk. Eerst was hij in gesprek met het college van B&W. Daarna was er een bijzondere raadsvergadering ter gelegenheid van dit bezoek. Tijdens deze vergadering sprak de Commissaris met de raadsleden onder andere over het onderwerp ‘Weerbare overheid en bestuurlijke integriteit’; de aanpak van ondermijning en het werken aan een weerbare overheid.

Burgemeester Harm-Jan van Schaik blikte terug op de samenwerking tussen de gemeente Harderwijk en de Commissaris in de periode 2005-2018. Harderwijk heeft weer de verbinding met het water gekregen, mede in samenwerking met de provincie Gelderland. Het gebied in het Waterfront is verder ontwikkeld. Ook de vernieuwde provinciale weg N302, de verbinding met Flevoland en de opening van het vernieuwde station zijn in samenwerking met de provincie Gelderland uitgevoerd. Deze hebben Harderwijk anders op de kaart gezet.

De burgemeester bedankte de Commissaris hartelijk voor de samenwerking. Hij sprak zijn waardering uit voor de wijze waarop de Commissaris dit mede mogelijk heeft gemaakt voor de gemeente Harderwijk.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden