Dag van de duurzaamheid variëteit aan activiteiten (03-10-2018)

Op woensdag 10 oktober is het de 10e editie van de Dag van de Duurzaamheid. Er worden door allerlei organisaties activiteiten georganiseerd. Voor jong en oud en voor elke inwoner van Harderwijk en Hierden.

Lokale politici lezen voor op basisscholen

De Hortus, Centrum voor Natuur en Milieu in Harderwijk sluit aan bij de landelijke voorleesactie van de Dag van de Duurzaamheid op basisscholen. Zo gaat wethouder Gert Jan van Noort voorlezen basisschool De Veste en gaan andere politici voorlezen op De Parel, De Brug en De Willem Alexander. Na het voorlezen wordt er met de kinderen gesproken over natuur, milieu en duurzaamheid. Speciaal voor deze 10e editie van de Voorleesactie verschijnt een nieuw boek over duurzame energie, verhalenbundel 'De kracht van nieuwe Energie'.

Voedselbank met actie tegen voedselverspilling

Ook de voedselbank in Harderwijk doet mee aan deze dag. Onder het motto “Kijk eens in je keukenkastje!” roept de voedselbank alle inwoners op om spullen naar de voedselbank te brengen. Dat kan die dag tussen 9.00 en 13.00 uur en ’s avonds tussen 19.00 en 20.00 uur aan de Nobelstraat 9. Het moet wel om voedsel gaan dat houdbaar is. Het doel van de actie is om voedselverspilling tegen te gaan. Kijk voor meer informatie op www.voedselbankharderwijk.nl.

Informatie- en dialoogtafels Duurzaamheid 

Diverse organisaties, waaronder Veluwe Duurzaam, Repair Café, Wereldwinkel en LETS Harderwijk, presenteren informatie en wisselen graag ideeën met u uit  over duurzaamheid in het Huis van de Stad tussen 15.00 en 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.veluweduurzaam.nl.

Recyclede en upcyclede kledingpresentatie 

In de Hondegatstraat showen modellen tussen 15.30 en 17.30 uur kleding van Blije Meisjes, Refashionata en Zuss Fashion uit Harderwijk, met onder andere kledingstukken op basis van oude fietsbanden, hergebruikte stropdassen en ander hergebruikt textiel. 

Energiecafé

Endura organiseert op de dag van de duurzaamheid een energiecafé in het gebouw van California Deventerweg 2a. Inwoner Evert Raaijen houdt een inleiding net als Tweede Kamerlid Dilan Yesilgös (VVD). Zij gaat met onze wethouder Christianne van der Wal met bezoekers in gesprek over energie en klimaat. Verder krijgen bezoekers informatie en kunnen ze ervaringen uitwisselen over de verduurzaming van het huis, de wijk of onze lokale energievoorziening. Aanmelden kan via info@endura-harderwijk.nl. De entree is gratis, de deur staat open voor iedereen en het café is open vanaf 19.30 uur. Aanvang van de avond is 20.00 uur en het café sluit uiterlijk om 22.00 uur.

Bijvriendelijke tuin 

Met het hele jaar door verschillende bloeiende bloemen en planten voorzien we ook bijen van voedsel. Mooi om te zien én een garantie voor onze beschikbaarheid van fruit en groenten, die door bijen bestoven worden. Laat u op de dag van de duurzaamheid inspireren in de tuin van Aurora, Mandenmakerstraat 105, tussen 12:00 en 15:00 uur.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden