Fietsroutenetwerk Veluwe geopend! (19-05-2017)

Op vrijdagmiddag 19 mei gaven 20 Veluwse gemeenten en de provincie het officiële startsein voor het gebruik van het sterk verbeterde Fietsroutenetwerk op de Veluwe. Voor de opening werd een stukje route gefietst van Elspeet naar Uddel en zo kwamen de fietsers langs het symbolische eerste knooppunt: Knooppunt 01. Bij het Uddelermeer onthulden Gelders gedeputeerde Jan Jacob van Dijk samen met wethouder Esther Heutink van Ermelo en wethouder Harjo Pinkster van Voorst een routepaneel. Ook de gemeente Harderwijk was vertegenwoordigd.

Verbeterd en uitgebreid

Het fietsroutenetwerk Veluwe is verbeterd en uitgebreid naar 2050 kilometer en 575 knoop-punten. De routes zijn in twee richtingen te fietsen en sluit aan op fietsknooppunten in Harderwijk. In het nieuwe ontwerp is beter rekening gehouden met het ontsluiten van recreatiebedrijven, horeca en bezienswaardigheden. Het fietsroutenetwerk is daarmee een welkome aanvulling op de toeristische toegang naar Harderwijk. Twintig Veluwse gemeenten en de provincie Gelderland investeren zo in de toeristische infrastructuur en de beleefbaarheid van de Veluwe binnen de context van de gebiedsopgave Veluwe-op-1. De inspanningen voor het vernieuwde fietsroutenetwerk pakten positief uit voor de tweejaarlijkse Kwaliteitsmonitor fietsregio’s. Door de wijze waarop beheer en onderhoud van het routenetwerk wordt aangepakt krijgt de provincie Gelderland het maximum aantal sterren. Fietsen op de Veluwe wordt daarmee een vijf-sterren-beleving!

Meer informatie

Fietsers kunnen gebruik maken van het sterk verbeterde fietsnetwerk. In totaal zijn er 9000 fietsbordjes geplaatst en 575 informatiepanelen. Achtergrondinformatie over de routes is te vinden op de website www.routesopdeveluwe.nl Via deze website kunnen kaarten van het nieuwe ontwerp worden gedownload. Intussen hebben verschillende kartografen nieuwe plattegronden op de markt gebracht.

Vraag of Contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Alle contactgegevens