Fietsverlichtingsacties (11-10-2017)

Dit jaar vinden er in de gemeente Harderwijk een reeks campagnes plaats om fietsers met betere verlichting de donkere dagen in te laten gaan. Dit alles om hen beter zichtbaar te maken voor het overige verkeer en daardoor de veiligheid te verhogen.

Allereerst heeft de gemeente ook dit jaar samen met de lokale rijwielhandelaren op vrijdag 13 oktober a.s. een fietsverlichtingsdag georganiseerd. Op die dag kunnen fietsers bij de aangesloten rijwielhandelaren vanaf 14:00u kosteloos eenvoudige reparaties aan hun fiets laten uitvoeren.

Daarnaast houdt het Repair Café Harderwijk op vrijdagochtend 20 oktober a.s. een extra reparatiebijeenkomst in wijkontmoetingscentrum De Aanleg. In samenwerking met de ANWB Fietsverlichtingsactie wordt dan speciale aandacht besteed aan het checken en repareren van fietsverlichting, remmen etc. Ook ouderen worden uitgenodigd om hun rollator of rolstoel te laten nakijken en herstellen.

Tot slot vindt er in Harderwijk op zaterdag 21 oktober a.s. de ‘Light it up” actie plaats. Met deze actie, georganiseerd door ROV Oost-Nederland, wordt er fietsverlichting uitgedeeld aan het uitgaanspubliek in het centrum om ervoor te zorgen dat steeds meer jongeren met fietsverlichting fietsen en zo veilig deelnemen aan het verkeer Het is bij de laatste actie de bedoeling dat verlichting vooral bij jongeren de nieuwe norm wordt en als gemakkelijk gezien wordt.

Vraag of Contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Alle contactgegevens