Gemeente Harderwijk is klaar voor de winter (13-12-2018)

Zodra de winter zich aandient, staan ervaren medewerkers van het Stadsbedrijf van de gemeente klaar om wegen en fietspaden berijdbaar te houden. Via Twitter blijft u op de hoogte van eventuele gladheid en strooiacties (@gemharderwijk). De eerste strooiacties zijn deze week al uitgevoerd.

Het Stadsbedrijf is wegbeheerder voor alle wegen binnen de gemeente Harderwijk, met uitzondering van de provinciale weg N302 en de A28. Hiervoor zorgen de provincie en Rijkswaterstaat. Bij gladheid op Harderwijkse wegen strooit het Stadsbedrijf volgens een vast patroon de hoofdverkeerswegen, de wijkontsluitingswegen en de hoofdfietspaden met wegenzout.

Wel of niet strooien?

Voorafgaand aan deze beslissing heeft er al een heel proces plaatsgevonden. Samen met de MeteoGroup beoordeelt de gladheidscoördinator van de gemeente Harderwijk de metingen van 2 professionele weerstations in Harderwijk. Daarnaast overlegt de gladheidscoördinator met onder andere buurgemeente Nunspeet en de provincie. Ook een visuele inspectie wordt altijd uitgevoerd.

Zodra de beslissing om te gaan strooien is genomen, worden de medewerkers van het Stadsbedrijf opgeroepen. De gemeente probeert er altijd voor te zorgen dat zo min mogelijk weggebruikers last hebben van de gladheid.

Routes

Kijk voor strooiroutes en meer informatie op de pagina over de gladheidbestrijding. Ook kun je contact opnemen met Snel Herstel, tel. 411 333 of via snelherstel@harderwijk.nl.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden