Gemeente start campagne met auto-DNA tegen auto-inbraken in Drielanden(19-04-2017)

Op vrijdag 21 april start een speciale preventie-actie met ‘auto-DNA’. Gemeente, politie en bewoners willen zo het hoge aantal auto-inbraken in Drielanden een halt toe roepen. Het toepassen van DNA-vloeistof op diefstalgevoelige auto-onderdelen blijkt namelijk zeer effectief. (Wijk)bewoners kunnen op 21 april tussen 17.00 uur en 19.00 uur bij Winkelcentrum De Bogen terecht voor informatie over dit product én de bestelling van een DNA-kit.  Burgemeester Harm-Jan van Schaik overhandigt om 17.00 uur de eerste DNA- kit aan een wijkbewoner. Hiermee gaat de actie van start.

In de DNA-kit zit een vloeistof met een unieke code waardoor gestolen goederen die teruggevonden worden, door de politie te herleiden zijn naar de eigenaar. Op deze manier kan de politie mogelijk ook de daders opsporen. Raamstickers aan de binnenkant van de auto waarop duidelijk staat dat ‘auto-DNA’ is toegepast, moet dieven ervan weerhouden de auto open te breken. Harderwijk is de eerste gemeente binnen de politie eenheid Oost-Nederland die dit middel inzet tegen de auto-inbraken.

Wijkbewoners kunnen de DNA-kit vrijdag bestellen voor slechts €15,- (normaal bijna 70,-) .Zij kunnen tijdens het startmoment op 21 april hiervoor een formulier invullen. En ter plekke zien hoe het er in een auto uit ziet. Na vrijdag loopt de actie gewoon door. Bewoners kunnen zich via autoDNA@harderwijk.nl aanmelden voor de DNA-kit.

Vraag of Contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Alle contactgegevens