Gratis compost ophalen als dank voor uw GFT (15-03-2017)

Dit item is verlopen op 15-06-2017.

Inwoners van de gemeente Harderwijk mogen zaterdag 25 maart tussen 9.00 en 12.00 uur gratis compost ophalen bij de gemeentewerf Snel Herstel, Gelreweg 2B te Harderwijk. Met deze actie bedanken we u voor het apart houden van groente, fruit en tuinafval (GFT). Neem uw legitimatiebewijs mee en kom op tijd, want op=op.

Natuurlijke balans

Compost stimuleert de groei van bloemen en planten, reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten. Zaterdag zijn er ook compostvaten en regentonnen te koop (€ 25,- per stuk) waarin u zelf GFT-afval kan composteren.

Goed voor milieu én portemonnee

Het hergebruik van GFT heeft een positief effect op het milieu. Van GFT wordt compost en groene stroom gemaakt. Compost legt CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt in de strijd tegen de opwarming van de aarde. GFT scheiden en composteren is doorgaans goedkoper dan het samen met het restafval te verwerken.

Nog veel GFT in restafval

In 2016 werd in Harderwijk ruim 110 kilo GFT per inwoner apart ingezameld. Uit de inzamelresultaten blijkt echter dat in het restafval nog steeds voedselresten, biologisch afbreekbare zakjes, kattenbakkorrels met milieukeur en koffiefilters zitten. Ook dat is GFT-afval, samen bijna 90 kilo per inwoner per jaar! Uit uw restafval is dus nog veel meer GFT te halen! GFT, meer waard dan je denkt! Meer informatie: www.afvalmeerwaard.nl.

Vraag of Contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Alle contactgegevens