Harderwijk wil een kinderburgemeester en -wethouder (19-03-2019)

Gemeente Harderwijk gaat op zoek naar een kinderburgemeester en een kinderwethouder. Vanaf oktober 2019 vormen zij een jaar lang het kindercollege. Het kindercollege gaat de huidige burgemeester en wethouders helpen bij kinderevenementen. Ook gaat zij kinderen betrekken bij het werk van de gemeente. Kinderen die volgend schooljaar (2019-2020) in groep 7 of 8 zitten kunnen zich vanaf maandag 15 april hiervoor aanmelden.

Wat gaat het kindercollege doen?

De kinderburgemeester en de -wethouder houden zich vooral bezig met ceremoniële taken, bijvoorbeeld Sinterklaas welkom heten of de Koningsspelen openen. Ook is het kindercollege het aanspreekpunt voor andere kinderen die ideeën of wensen hebben voor de gemeente. Door het instellen van het kindercollege wil de gemeente politiek voor kinderen leuk en toegankelijk maken.

Denk mee, doe mee!

We zijn benieuwd naar uw mening. Wat moet een kinderburgemeester en -wethouder volgens u doen? Praat, denk en doe mee op onlinestadsgesprek.harderwijk.nl. Met deze informatie gaat de gemeente aan de slag om de functie van zowel kinderburgemeester als -wethouder definitief vorm te geven.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden