Harderwijk wil Stationsgebied en gebied Weiburg verfraaien (08-03-2019)

Het college van B&W is verheugd te kunnen starten met het project Weiburg. Het gebied rondom het station wordt de komende jaren verder ontwikkeld. Bouwfonds Property Development (BPD) start binnenkort werkzaamheden op de VSE-locatie. Als eerste wordt een aantal opstallen gesloopt en worden er bomen gekapt. BPD hoopt de eerste stap rond juni dit jaar af te ronden.

Verbetering en verfraaiing  stationsomgeving

Het gebied tussen de entree van Harderwijk via de Oranjelaan en het centrum is verouderd. Het nieuwe station is één van de eerste onderdelen van het gebied die twee en een half jaar geleden werd gemoderniseerd. “Vanuit Ermelo en de A28 heeft Harderwijk een mooi entree. Richting het centrum willen we het gebied rond het station en Nachthok daarop aansluiten en verfraaien”, aldus wethouder Jeroen de Jong.

VSE is nu van ontwikkelaar BPD

BPD is eigenaar van de VSE-locatie geworden. De gemeente Harderwijk gaat samen met BPD, omwonenden en andere belanghebbenden aan de slag om voor het gebied om een visie op te stellen. 

Struikterrein en tijdelijke wooneenheden

Onderdeel van project Weiburg is de invulling van he voormalig struikterrein als pop – up – wijk  Struikterrein. Fase 1 staat op het punt om tot bewoning over te gaan. De grond van fase twee van het terrein wordt gereed gemaakt en opgeschoond. In de loop van dit jaar wordt gestart met fase 2.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden