Kinder Verkeersactie PC Boutenslaan en Schrijverswijk (18-11-2019)

Net iets te hard rijden lijkt niet erg, maar toch vergroot een paar km te hard rijden de kans op een ongeluk. Vooral binnen de bebouwde kom. Daarom organiseerde het buurtteam PC Boutenslaan en Schrijverswijk op 6 november samen met de kinderen uit de buurt een verkeersactie over snelheidsgedrag.

Ongemerkt te hard

Ondanks dat de meeste mensen zich aan de snelheidslimiet willen houden is dit niet altijd zichtbaar in het gedrag. Uit onderzoek blijkt dat veel automobilisten die te hard rijden aangeven dat dit ongemerkt gebeurt. Ze realiseren zich vaak niet dat ze te hard rijden, omdat ze hun snelheid niet in de gaten hebben.

Aandacht voor 30 km/u

Om de snelheid onder de aandacht te brengen hielden kinderen, samen met de politie en wijkboa’s van de gemeente, automobilisten aan. Na het meten van de snelheid met een lasergun. En deelden flyers van Veilig Verkeer Nederland (VVN) uit aan de chauffeur. Dit helpt mensen een handje om zich meer bewust te worden van hun eigen snelheidsgedrag en het naleven van de limiet.

Buurkamer PC Boutenslaan

Rond de Buurtkamer (garagebox 49) één en al bedrijvigheid. Stoer op de foto met een echte  politiemotor. Patrick Timmer van Profile Wigger controleerde de fietsen repareerde de verlichting, gratis! Een springkussen ontbrak niet en natuurlijk was er voor iedereen wat lekkers.

Iedere woensdagmiddag is de Buurtkamer open voor kinderen uit de buurt. Van 13.30 tot 16.30 uur. Met een gevarieerd programma voor de kinderen van 4 tot 12 jaar uit de PC Boutenslaan en Schrijverswijk.

Mooi voorbeeld

Hebt u goede ideeën, ziet u kansen, ervaart u knelpunten in uw wijk? Of wilt u zich inzetten voor uw straat, buurt of wijk? Neem dan contact op met uw wijkmanager via de pagina Wijkmanagers. Harderwijk zijn wij Samen!

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden