Kom ook in actie voor het Glazen Huis (06-12-2017)

Het Glazen Huis staat dit jaar in de gemeente Apeldoorn. De bekende landelijke actie Serious Request van NPO 3FM zet zich elk jaar in voor een ‘stille ramp’. Het Glazen Huis 2017 vindt plaats van maandag 18 tot en met zondag 24 december. Het Marktplein in Apeldoorn vormt het decor van dit bijzondere evenement.

De ‘stille ramp’ van 2017

Dit jaar wordt er actie gevoerd voor kinderen die door een ramp of conflict hun ouders, broers of zussen zijn verloren. In uiteenlopende conflictgebieden maar ook na natuurrampen leven miljoenen kinderen, noodgedwongen gescheiden van hun familie. Met de opbrengst van 3FM Serious Request sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen zij het contact met hun familie en brengen zij hen weer thuis.

Samen in actie

In de week voor kerst sluiten DJ’s van NPO 3FM zich zes dagen lang op, zonder eten, in een glazen radiostudio op het Marktplein. Daar vragen zij 24 uur per dag, live op radio, televisie en online, aandacht voor het goede doel. Zij informeren het publiek over dit doel en roepen op om in actie te komen: tegen betaling verzoeknummers aan te vragen, te doneren en acties op te zetten die geld opbrengen.

Harderwijk doet ook mee

Niet alleen Apeldoorn maar ook andere Veluwse gemeenten zetten zich in voor het doel van dit jaar. Burgemeester Harm-Jan van Schaik treedt hierin op als ambassadeur van de gemeente Harderwijk. Hij roept inwoners van Harderwijk op om acties te bedenken en uit te voeren, die geld opleveren voor Serious Request. De burgemeester komt graag ter plekke bij de actie kijken! Daarnaast gaat 3FM in de actieweek in verschillende gemeenten een verslag geven van de initiatieven van inwoners en organisaties. Ook Harderwijk komt dan hiervoor in beeld!  

Doe jij ook mee?

Weet je een goede actie om geld in te zamelen? Meld je actie dan aan op de website van Serious Request. Benieuwd naar de activiteiten die in Harderwijk al zijn aangemeld? Bekijk alvast de actiepagina van Serious Request.

Vraag of Contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Alle contactgegevens