Landelijke actie ‘NIXzonderID’ op 17 mei van start (17-05-2018)

Van 17 mei tot 1 juni is de landelijke actie ‘NIXzonderID'. Deze periode vragen we extra aandacht voor het spontaan tonen van het Identiteitsbewijs (ID) door jongeren en de leeftijdscheck door verkopers van alcohol en tabak. Jonge kopers van drank of sigaretten hebben nog niet altijd hun ID bij de hand. Daarom doet de gemeente Harderwijk in samenwerking met Tactus Verslavingszorg mee met ‘NIXzonderID’.

Voor verkopers in supermarkten, slijterijen, (sport)kantines, horeca, tankstations en tabakszaken is het moeilijk om de juiste leeftijd van jonge kopers in te schatten. Daarom worden jongeren opgeroepen uit zichzelf hun ID te laten zien bij de aankoop van alcohol en tabak.

‘NIXzonderID’ in de gemeente Harderwijk

Ook in Harderwijk vinden verschillende acties plaats. Want NIX doen we samen. Samen met de horeca in Harderwijk organiseert Tactus een avond gericht op het tonen van je ID en is er extra aandacht voor alcoholvrije drankjes in het uitgaansleven.” Deze bijeenkomst zal op maandagavond 28 mei plaatsvinden van 19.00 tot 21.00 uur in café Gauwigheid. Ook zijn sportverenigingen en supermarkten benaderd en gevraagd of zij actief willen deelnemen aan deze campagneweek.

Ouders die thuis in gesprek willen met hun kind over alcohol of tabak, kunnen informatie en tips vinden op de website www.hoepakjijdataan.nl.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Alle contactgegevens