Marijn Fidder krijgt Harderwijks Jeugdlintje 2018 (19-11-2018)

Vanmiddag reikte burgemeester Harm-Jan van Schaik bij Brasserie De Bank in Harderwijk het Jeugdlintje uit aan de 21-jarige Marijn Fidder. Marijn heeft zich op een uitzonderlijke manier ingezet voor de samenleving in Nederland en daarbuiten. In 2015 heeft Marijn samen met haar vriend Job Burger de organisatie ‘Geef een lach’ opgericht.

Een paar keer in het jaar bezoeken zij Moldavië om een lach op de gezichten van kinderen te toveren. Er zijn kinderen in Moldavië die het moeilijk hebben om te kunnen lachen. Dit komt omdat ze in armoede leven en elke dag weer te maken hebben met ziekte, geweld, misbruik of alcoholverslaving. Samen met de lokale bevolking zorgt ‘Geef een Lach’ ervoor dat de kinderen een maaltijd, kleding en speelgoed krijgen.

Waardevolle herinnering

Met de fotografische documentaire Stoute Cellen zet Marijn kinderen met kanker op de foto. Hiermee geeft zij gezinnen een waardevolle herinnering, voor de kinderen zelf en hun ouders. Zij besteedt aandacht aan kinderkanker en laat zien dat deze kinderen ook gewoon graag kind zijn. Voor dit project jaar won zij dit jaar de BEAM-award voor de meest inspirerende jongere tijdens de EO jongerendag. Ook zet Marijn zich in voor het inzamelen van geld voor Stichting Kanjer Wens en stichting Kika.

Marijn is hiermee een inspiratie voor andere jongeren. Met het jeugdlintje waardeert de gemeente jaarlijks jongeren tussen de 6 en 23 jaar die zich actief inzetten voor de samenleving en een voorbeeld voor anderen zijn.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden