Opgeruimd staat netjes: Harderwijk zijn wij Samen (19-03-2019)

Als niemand het opruimt wordt het een rommeltje’ aldus Jos Jansen. Al weer zo’n vier jaar bekommert hij zich om de vijver Wittenhagen. Als visser gooit hij daar graag zijn hengel uit. En geniet dan, samen met andere vissers, langs de waterkant. De rommel in en rond de vijver, door anderen achtergelaten, waren een ergernis voor Jos. Hij kwam zelf in actie!

Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is ruimt Jos de rommel op. Een paar keer per week neemt hij de grijper en vuilniszak ter hand en loopt hij een rondje rond de vijver. Plastic zakjes, papier, blikjes en glazen flessen, van alles treft hij aan. Met een speciaal net vist hij ook regelmatig de rommel uit de vijver zelf. En het helpt! De hoeveelheid zwerfvuil rond de vijver is aanzienlijk afgenomen.

Wat maakt dat hij het volhoudt? Hij beleeft veel plezier aan het vissen in de vijver. Het schept voldoening wanneer hij na een rondje vijver al het zwerfvuil heeft opgeruimd. En daarna de hengel uitgooien en gezellig een praatje maken met andere vissers.

Samenwerking Snel Herstel

De samenwerking met de medewerkers van SnelHerstel van de gemeente is prima, volgens Jos. Zij halen het zwerfvuil wat hij heeft verzameld altijd snel op. Via hen kreeg hij ook de grijper, de vuilniszakhouder en het visnet. De vijver zorgt voor de nodige verbinding in de wijk. Ook niet vissers komen graag een praatje maken bij de vissers. In de afgelopen vier jaar heeft Jos zo al veel contacten opgedaan.

Onder het motto ‘Harderwijk zijn wij samen’ werkt de gemeente met haar inwoners graag samen aan een prettige leefomgeving in Harderwijk en Hierden. Het is belangrijk is dat inwoners prettig en veilig wonen in hun wijk of buurt.

Een aangename leefomgeving 

Als mensen elkaar beter kennen, kijken zij ook meer naar elkaar om. Wijkbewoners hebben zelf het beste zicht op wat er speelt in de eigen wijk. Hebt u goede ideeën, ziet u kansen, ervaart u knelpunten in uw wijk? Of wilt u zich inzetten voor uw
wijk? Neem dan contact op met uw wijkmanager via www.harderwijk.nl/wijkmanagers. Harderwijk zijn wij Samen! Lees het volledige artikel op www.harderwijk.nl

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden