Oprichting van stichting Leergeld in de gemeente Ermelo, Harderwijk, Zeewolde en Putten (18-10-2018)

De gemeenten Ermelo, Harderwijk, Zeewolde en Putten hebben de handen ineengeslagen om samen één stichting Leergeld op te richten. Stichting Leergeld biedt kansen aan kinderen van 4 tot 18 jaar die leven in een gezin met minimale financiële middelen. Afgelopen dinsdag 16 oktober werd door de gemeenten een informatiebijeenkomst georganiseerd over stichting Leergeld. De bijeenkomst werd met veel enthousiasme geopend door wethouder Hans de Haan uit Ermelo.  

Gelijke kansen

Lang niet alle kinderen krijgen gelijke kansen. Sommige ouders kunnen het lidmaatschap van (sport)verenigingen of een schoolreisje niet betalen door hun financiële situatie. Stichting Leergeld helpt deze kinderen. Bijvoorbeeld door het vergoeden van het schoolreisje of door voetbalschoenen te kopen. Op deze manier zorgt Leergeld ervoor dat alle kinderen kunnen meedoen! 

Enthousiasme  

De oprichting van een stichting Leergeld in de 4 gemeenten werd enthousiast ontvangen. Bij de bijeenkomst waren veel maatschappelijke partners zoals scholen, kerken, hulpverleners, vrijwilligers en maatschappelijk werkers aanwezig die zich al inzetten voor kinderen die leven in armoede. Ermelo, Harderwijk, Zeewolde en Putten gaan de komende maanden hard aan de slag om Leergeld op te richten. Zo zijn er nog bestuursleden en vrijwilligers nodig die zich voor Leergeld willen inzetten. Heeft u hierin interesse of wilt u meer informatie? Stuur dan een mail naar Lotte Heijs, l.heijs@nautus.nl.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden