Overeenstemming invulling voormalig Struikterrein (18-12-2018)

Op dinsdag 18 december werd in het Huis van de Stad een nieuwe intentieverklaring ondertekend voor de invulling van het voormalig Struikterrein. Wethouder Christianne van der Wal ondertekende namens de gemeente. Dat deed zij met  vertegenwoordigers van woningcorporaties UWOON en Omnia Wonen en bewoner van het Nachthok Richard Schouten.

Kleine woonvoorzieningen

Op het voormalige Struikterrein, gelegen tussen de Westermeenweg, de Weiburglaan en de Beemd komt een zogenaamde ‘pop-up’ wijk. Het gaat om 83 kleine woonvoorzieningen, te realiseren in twee fasen. In de eerste fase komen er 40 wooneenheden. Een definitief besluit over het realiseren van een tweede fase met maximaal 43 woonvoorzieningen wordt medio 2019 genomen.

Oorspronkelijk plan

Aanvankelijk zouden er meer (100) woonvoorzieningen komen maar dit aantal is verlaagd. Bewoners hadden via een petitie bij de gemeente er op aangedrongen meer groene ruimte te realiseren tussen de buurt Het Nachthok en de tijdelijke woningen. In goed overleg met betrokken partijen is hiervoor een oplossing bereikt door minder woonvoorzieningen te plaatsen op het voormalige fabrieksterrein.

Betrokkenheid omwonenden

Tot het moment van oplevering van de 2e fase zullen omwonenden, de woningcorporaties en gemeente met elkaar overleggen in een klankbordgroep. Na oplevering van de 2e fase zal dit overleg worden voortgezet maar wel in een gewijzigde en nog nader te bepalen samenstelling. 

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden