R in de maand? LEGO-middag in Stromenwaard (14-02-2018)

'LEGO leuker dan levertraan’    

In Het Cluster Huis aan Lauwers 31A wachten Simone en haar dochter Miryam op deelnemers aan de LEGOmiddag. Wanneer de R in de maand is, kunnen kinderen én volwassenen één keer per maand op zaterdagmiddag, van 14.00 tot 16.00 uur, naar hartenlust bouwen en spelen met LEGO.

LEGO-fans Simone Kiezebrink en Jinze de Vries begonnen in 2010 met de LEGO-middag in Het Cluster Huis. Omdat zij het bouwen en spelen met LEGO zo leuk vinden. De kinderen en ouders kwamen vervolgens vanzelf. Iedereen van 0 tot 99 jaar is welkom, 100-jarigen mogen ook komen. Kinderen tot 6 jaar onder begeleiding van een volwassene. Soms wordt gebouwd op basis van een thema en anders is het vrij bouwen, eigen fantasie of bouwen van tekening. Ieder kind betaalt 50 cent per keer. Alle soorten LEGO zijn beschikbaar, naast de bekende gele, rode, blauwe en groene blokjes is er ook een trein voor de allerkleinsten, een prinsessenkasteel en meerdere uitdagende bouwwerken. Dingen die je thuis vaak niet hebt.

Tijdens de LEGO-middag gelden heldere regels. Goed gedrag wordt beloond met een cadeautje uit de Beloningsbox. Het Cluster Huis is van Uwoon en bestemd voor initiatieven uit de buurt. Een mooie plek midden in de wijk waar voor de kinderen die wonen in de Stromenwaard allerlei activiteiten worden georganiseerd.

Toekomstwens van Simone en Jinze: het opzetten van een LEGO-theek voor het lenen van bouwwerken om thuis te bouwen.

Volgende LEGO-middagen

De eerstvolgende LEGO-middagen zijn op zaterdag 10 maart en 14 april. Kom ook! LEGO wat u niet meer gebruikt is meer dan welkom in het Clusterhuis. De LEGO-middag is één van de activiteiten vanuit het buurtteam Stromenwaard wat draait op vrijwilligers met financiële ondersteuning vanuit Uwoon, de gemeente en ondersteuning vanuit ZorgDat.

Heeft u zelf goede ideeën, ziet u kansen, ervaart u knelpunten in uw wijk of wilt u zich inzetten voor uw wijk? Neem dan contact op met uw wijkmanager via www.harderwijk.nl/wijkmanagers. Harderwijk zijn wij Samen!

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Alle contactgegevens