Stad als Podium gaat het hele jaar door voorstellingen plannen in Harderwijk (15-11-2019)

Stichting Stad als Podium (SAP) gaat vanaf 1 januari 2020 hele jaar door voorstellingen plannen op diverse podia in Harderwijk.  Daarvoor krijgt de organisatie subsidie. Het gaat dan om toneelvoorstellingen, concerten, cabaret, dans en nog veel meer. Eén van die podia is het huidige Theater Harderwijk.

Theater Harderwijk maakt onderdeel uit van het totale theateraanbod

Stichting SAP mag naast andere locaties in de stad de komende drie jaar voorstellingen plannen in de theaterzaal aan de Stationslaan. Stichting Podia Harderwijk (SPH) krijgt voor de exploitatie van de zaal tot 2023 subsidie.

Ook de eigenaar van de theaterzaal gaat akkoord met de nieuwe programmering

Het Christelijk College Nassau-Veluwe (CCNV) is eigenaar van  de theaterzaal aan de Stationslaan. Zij gaan  de komende drie jaar de zaal beschikbaar te houden voor voorstellingen.

Voor een aantal voorstellingen is een middelgroot binnenpodium nodig

Op verzoek van de gemeente houdt SPH het theater aan de Stationslaan in stand. “Er zijn in de stad verschillende ontwikkelingen gaande die mogelijk leiden tot de bouw van een nieuw theater”,  aldus wethouder Gert Jan van Noort. “Daarom blijven we voorlopig gebruik maken van het Theater Harderwijk. Uiteraard met welwillende medewerking van het CCNV”.

Er is voor Stichting SAP meer tijd en middelen om te groeien in de programmafunctie

Voor de komende drie jaar blijft het theater aan de Stationslaan als binnenpodium in Harderwijk bestaan. De kennis en ervaring van de SPH blijft behouden in samenwerking met Stichting SAP. De organisaties krijgen ook de mogelijkheden om aan te sluiten op beoogde ontwikkelingen op het Dolfinariumeiland. Het collegebesluit wordt nog ter instemming aan de gemeenteraad voorgelegd.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden