Start expositie bijzondere trouwfoto's oude stadhuis (29-11-2019)

Op vrijdag 29 november heeft Harderwijker Marcel van den Broek van de firma Oak aan wethouder Gert Jan van Noort een boek overhandigd met foto’s van huwelijksceremonies in het oude stadhuis. Daarmee werd ook het startsein gegeven van de expositie van de foto’s. Die foto’s zijn te zien in de hal en de huiskamer van het Oude Stadhuis.

De fototentoonstelling laat de huwelijksceremonies in het Oude Stadhuis zien

Bij de oplevering van het Oude Stadhuis werd de toezegging gedaan dat er nog een bijzondere expositie werd gehouden in het gerenoveerde pand. Het betreft een fototentoonstelling van huwelijksceremonies in het oude pand door de jaren heen. De Harderwijker ondernemer Marcel van den Broek nam het initiatief tot de tentoonstelling. De expositie duurt voorlopig tot 1 februari 2020 en de foto’s zijn te zien tijdens de openingstijden van het pand.

Er komt ook een boek met bijna alle foto’s uit de tentoonstelling

De tentoonstelling geeft een mooi beeld van de harderwijker bruidsparen door de jaren heen. Maar ook de stad, het Oude Stadhuis en het verkeer worden treffend in beeld gebracht. Dat is ook terug te vinden in een boek met nagenoeg alle foto’s uit de tentoonstelling. Het boek is verkrijgbaar bij het toeristisch informatiepunt voor een bedrag van € 15,00

In juni van dit jaar werd het gerenoveerde Oude Stadhuis opgeleverd

Toen het pand werd opgeleverd werd op symbolische wijze het pand aan de inwoners van Harderwijk teruggegeven. Dat gebeurde in juni dit jaar door overhandiging van de sleutels aan de nieuwe gebruikers van het pand. In het gerenoveerde pand zijn nu de Popschool Harderwijk, Cultuurkust en het Toeristisch Informatiepunt van Heerlijk Harderwijk gehuisvest. Verder is er een huiskamer  die voor elke bezoeker toegankelijk is. De bijzondere raadszaal met het goudleren behang blijft  bestemd voor huwelijksceremonies.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden