Start Wind Challenge scholieren in Harderwijk (14-11-2018)

Woensdagochtend 14 november gaf wethouder Christianne van der Wal in het Huis van de Stad het startsein voor de Wind Challenge voor scholieren. Een aantal leerlingen van zowel Christelijk College Nassau Veluwe als RSG ’t Slingerbos zijn uitgedaagd een fonds voor de opbrengsten van de windmolens uit te werken. Zij presenteren eind januari volgend jaar hun uitwerkingen en ideeën hierover. Het beste idee wint de Wind Challenge en krijgt een prijs.

Windenergie in Harderwijk

In Harderwijk wordt gewerkt aan het plaatsen van 3 windmolens op het industrieterrein Lorentz. Dat wil de gemeente doen samen met inwoners en het bedrijfsleven. “Ook via het onderwijs willen we graag leerlingen betrekken en laten nadenken over een duurzame toekomst. Wij zetten verschillende middelen in om inwoners voldoende gelegenheid te geven om mee te denken en praten over de ontwikkeling van windenergie in de gemeente”, aldus wethouder Christianne van der Wal.

Eindopdracht

“Inwoners kunnen financieel deelnemen aan de ontwikkeling van windenergie. Eén van de mogelijke manieren is een fonds. Een deel van de opbrengst van de windmolens wordt  geïnvesteerd in duurzame projecten in Harderwijk en/of Hierden. De leerlingen zijn niet alleen uitgedaagd opbrengsten van de windmolens te berekenen maar ook met de vraag hoe nu zo’n fonds eruit kan zien”, besluit de wethouder.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden