Stemmen voor de leden van het Europees Parlement (08-05-2019)

Op donderdag 23 mei 2019 kunt u stemmen voor de verkiezingen van de leden van het Europees Parlement. Als u na 9 mei nog geen stempas heeft ontvangen, dan kunt u contact opnemen via burgerzaken@harderwijk.nl.

U kunt met uw stempas en uw legitimatiebewijs in Harderwijk of Hierden stemmen. Op uw stempas staat het adres van een stembureau bij u in de buurt, maar u bent niet verplicht om daar te stemmen. Als het u beter uitkomt om bij een ander stembureau te stemmen, dan kan dat.

Kunt u zelf niet stemmen?

Vraag dan iemand anders om voor u te stemmen. Dit doet u door het geven van een volmacht. Op de achterzijde van uw stempas vult u de gegevens in van degene die voor u gaat stemmen (de gemachtigde) en u plaatst uw handtekening. Geef uw stempas mét een kopie van uw legitimatiebewijs aan de gemachtigde. Woont degene die voor u gaat stemmen niet in de gemeente Harderwijk, vraagt u dan voor 20 mei een schriftelijke volmacht aan via het formulier op pagina Verkiezingen.

Wilt u zelf stemmen, maar bent u niet aanwezig in de gemeente Harderwijk?

Dan kunt u tot 22 mei 12.00 uur een kiezerspas aanvragen in de Stadswinkel. Dit kan ook via het formulier op de pagina Verkiezingen. Het formulier moet uiterlijk 20 mei bij ons ingeleverd zijn.

Een overzicht van de deelnemende politieke partijen en de kandidaten ontvangt u uiterlijk maandag 20 mei in de brievenbus. Op Kiesraad.nl vindt u meer informatie over de verkiezing van het Europees Parlement.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden