Succesvolle afronding statushouders (28-11-2018)

Woensdag 21 november ontvingen 8 deelnemers het inburgeringscertificaat uit handen van wethouder Van Noort. Zij hebben met succes de eerste fase van het versneld inburgeringstraject afgerond. Dit is een initiatief van StartCollege (onderdeel van Landstede Groep), Intervens en Factor Werk Noord-Veluwe.

Fulltime inburgering

Om mee te doen in onze samenleving en op de arbeidsmarkt is Nederlands spreken een eerste voorwaarde. Maar juist het leren van die taal kost veel tijd. De partners van Factor Werk Noord-Veluwe, waaronder de gemeente Harderwijk, Ermelo en Zeewolde, Intervens en StartCollege ontwikkelden in korte tijd een versneld, intensief en fulltime (4 dagen per week) traject met veel aandacht voor de individuele inburgeraar.

Vervolgtraject

Tijdens de feestelijke bijeenkomst gaf wethouder Van Noort ook de aftrap voor het tweede deel van het traject. In het traject wordt namelijk ook bekeken hoe deelnemers het beste kunnen participeren in de maatschappij. Het versnelde traject is onderdeel van een verbeterplan voor de dienstverlening aan statushouders in de gemeenten Noord-Veluwe en Zeewolde. Het komende anderhalve jaar wordt het hele verbeterplan uitgevoerd.

Vraag of contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Contact & openingstijden