Topdrukte Stadswinkel (24-04-2017)

In het landelijke nieuws is gemeld dat meerdere gemeenten te maken hebben met lange afhandeltijden van aanvragen voor een paspoort of identiteitskaart (ID). Ook in Harderwijk is dit het geval.

Bij de Stadswinkel van de gemeente Harderwijk kunt u uw document zoals altijd 5 tot 7 werkdagen na het indienen van uw aanvraag ophalen. Wel is het mogelijk dat u langer moet wachten voordat u in de Stadswinkel aan de beurt bent om uw aanvraag in te dienen. Als u zonder afspraak de Stadswinkel bezoekt voor het aanvragen van een paspoort, ID of een ander product, is de kans groot dat u langer dan een half uur moet wachten.

Reizen met kinderen

De huidige drukte in de Stadswinkel heeft onder meer te maken met een wetswijziging in 2012. Kinderen mogen niet meer bijgeschreven staan in het paspoort van hun ouders. Ook als het kind jonger is dan 14 jaar. Voor veel kinderen is toen een eigen paspoort of ID aangevraagd. Omdat deze documenten vijf jaar geldig waren, zijn ze nu weer aan vernieuwing toe. 
Kijk voor meer informatie over reizen met kinderen op de website van de Rijksoverheid. De Koninklijke Marechaussee voert uitgebreide controles uit om mogelijke internationale kinderontvoeringen te voorkomen. Meer informatie hierover vindt u op de website van het Centrum Internationale Kinderontvoering.

Afspraak maken

Bent u van plan voor de zomer een paspoort, ID, rijbewijs of een ander product aan te vragen? Maak dan online een afspraak. U wordt sneller geholpen en voorkomt onnodig lang wachten. Via het formulier Afspraak maken paspoort of ID-kaart aanvragen is dit eenvoudig en snel geregeld.

Vraag of Contact?

Bezoek ons stadhuis
Havendam 56, Harderwijk

Alle contactgegevens